Belgische bierspecialiteiten

Een paradijs voor bierkenners

Belgische bierspecialiteiten

De Belgische supermarkt aan de grens, AD Delhaize, heeft een ruim assortiment aan Belgische speciaalbieren en het hart van iedere bierdrinker zal hier sneller gaan slaan. De combinatie van een eeuwenlange biertraditie en de tegenwoordige passie van bierbrouwers om de bieren op een hoog niveau te produceren en steeds verder te perfectioneren, heeft ertoe geleid dat België buitengewone bieren met een authentiek verleden en een baanbrekende expertise produceert. Mede daarom winnen de Belgische bierbrouwers voortdurend prijzen bij belangrijke internationale bierwedstrijden.

Een stukje geschiedenis: het begon met de vrouwen

Het bierbrouwen heeft zijn wortels in de oudste culturen en ontstond in Mesopotamië in het jaar 9000 voor Christus. Via Egypte en het Romeinse Rijk komt het bier bij de Galliërs. Het bierbrouwen was in het begin een huishoudelijke bezigheid voor vrouwen, abdijen en monniken. In de vroege Middeleeuwen ontwikkelden abdijen zich tot wetenschappelijke centra voor landbouw, veeteelt en ook voor ambachten, waartoe het bierbrouwen behoorde. Omdat de kwaliteit van het water zo slecht was, mochten de monniken het typisch regionale drankje maar in beperkte mate tot zich nemen. Ook in onze streken koos men voor het bierbrouwen. Dankzij de monniken ontwikkelde het bierbrouwen zich van een huishoudelijke bezigheid tot een ambacht.

En zo heeft de bierbrouwkunst zich eeuwenlang verder ontwikkeld.

Sinds de eeuwwisseling is de interesse in authentieke speciaalbieren toegenomen. Enerzijds kennen we de trappistenbieren als de bekendste en populairste bieren, die enorm via PR en marketing aan de man worden gebracht en die door de heersende productiebeperking langzaam maar zeker steeds exclusiever worden. Anderzijds kennen we de karaktervolle speciaalbieren van lokale familiaire bierbrouwerijen. In de afgelopen jaren zien we ook steeds meer dat er bierbrouwers zijn die het bierbrouwen als hobby bezigen en bieren op de markt gaan brengen. Deze bieren worden op kleine schaal rechtstreeks aan de klant of in plaatselijke restaurants verkocht.

De supermarkt aan de grens biedt hier een groot aanbod. Ideaal zijn ook de cadeauverpakkingen. Kom gerust eens kijken, want niet alleen de bierkenner vindt hier iets nieuws!

De AD Delhaize is dagelijks geopend van 8.00 tot 18.30, ook op zondag.

Voor infos en actuele prijzen kunt u hier bellen: