Info over koffie

Interessant voor koffiedrinkers. Wat oma altijd al wist

Een paradijs voor koffiedrinkers

Een dag zonder koffie is voor veel Duitsers ondenkbaar. Het is de favoriete drank in de ochtend. Zonder een kopje van de populaire warme drank worden velen helemaal niet wakker. Elke Duitser drinkt ruim 150 liter per jaar, of ongeveer een halve liter per dag. De bruine warme drank is populairder dan ooit onder Duitsers: Duitsers drinken 2315 kopjes koffie per seconde. Wer´s wil precies weten: Dat is 73 miljard kopjes per jaar.

En hier is het belangrijk om prijsverschillen te herkennen.

Direct aan de Duits-Belgische grens in Losheim/Eifel ligt de beroemde grenswinkel "Ardenner Grenzmarkt" - vandaag de dag behoort het tot de Belgische Delhaize-groep. Waar vroeger de douane was en smokkelaars bang waren om te worden betrapt, is er nu een winkel- en vrijetijdscentrum. De "Ardennes Cultur Boulevard" met verschillende tentoonstellingen en winkelmogelijkheden en gastronomische bedrijven. Het koffieparadijs bevindt zich in de Belgische supermarkt "Delhaize".

Meer dan 250 soorten koffie vindt u hier. Alle gangbare Duitse en internationale merken in alle verpakkingseenheden en voor alle soorten bereidingen zijn altijd verkrijgbaar in een groot assortiment.

Maar ook speciale en zeldzame merken zijn hier te vinden. Zoals de beroemde "Chat noir" uit België of een speciale selectie van biologische en Fairtrade producten.

Het bijzondere is niet alleen de selectie, maar ook de prijs.

Door een veel lagere koffiebelasting dan in Duitsland is koffie in België veel goedkoper. Per kilo komt dit neer op 4,- tot 6,- euro - soms zelfs meer.

En dit zijn geen locomotiefaanbiedingen, maar permanente aanbiedingen.

Interessant voor koffiedrinkers. Wat oma altijd al wist.

Recente studies tonen aan dat koffie goed is voor de gezondheid.

Meer en meer studies suggereren dat koffie een positief effect heeft op de gezondheid - en vermindert het risico op hartaanvallen, beroerte of diabetes.

Koffieconsumptie verlengt het leven.

Frahling liefhebbers leven langer. Dat klinkt te mooi om waar te zijn. In feite zijn wetenschappers van het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid tot deze conclusie gekomen. In een recent gepubliceerde studie onderzochten zij het effect van regelmatige koffieconsumptie op de mortaliteit. Het bleek dat koffiegenot een licht levenslange werking heeft. En cafeïne heeft ook een beschermende werking tegen Alzheimer en Parkinson.

In dierproeven toonde cafeïne een beschermend effect tegen de ziekte van Alzheimer. Toen onderzoekers cafeïne toevoegden aan het drinkwater van muizen die lijden aan de ziekte van Alzheimer, verbeterden ook de symptomen van dieren die al lijden aan de ziekte. De bonendrank lijkt ook het risico op de ziekte van Parkinson te verminderen. In ieder geval worden koffiedrinkers minder vaak ziek met de ziekte, zoals is aangetoond in verschillende epidemiologische studies. In dierproeven voorkomt cafeïne de afbraak van zenuwcellen.

Dus lieve koffiedrinkers genieten van hun koffie.