Interessante info over koffie

Wat oma altijd al wist...

Een paradijs voor koffiedrinkers

Een dag zonder koffie is voor veel koffiedrinkers ondenkbaar. Het is voor veel mensen de lievelingsdrank in de ochtend. Zonder een kopje van deze geliefde drank kunnen veel mensen helemaal niet goed wakker worden. Iedere Duitser drinkt ruim 150 liter per jaar, dat is ongeveer een halve liter per dag. Het zwarte drankje is bij de Duitsers dan ook geliefder dan ooit: de Duitsers drinken 2315 koppen koffie per seconde. En voor wie het precies wil weten:, dat zijn 73 miljard koppen koffie per jaar.

En hier komt het er op aan prijsverschillen te ontdekken

Direct aan de Duits-Belgische grens in Losheim bestaat al sinds eeuwen de beroemde grenssupermarkt ‘Ardenner Grenzmarkt’ – tegenwoordig hoort het bij de Belgische ‘Delhaize’ keten. Waar vroeger nog tol geheven werd en smokkelaars bang waren gepakt te worden, bevindt zich nu een winkelcentrum en vrijetijdscentra: de GrenzGenuss met verschillende tentoonstellingen en winkelmogelijkheden en een café, restaurant en een hote. In de Belgische supermarkt ‘Delhaize’ bevindt zich het koffieparadijs. Meer dan 250 soorten koffie kun je hier vinden, en alle gangbare Duitse en internationale merken in alle mogelijke maten en soorten zijn continue in grote hoeveelheden voorradig. Maar je vindt hier ook bijzondere en zeldzame merken, zoals de beroemde ‘Chat noir’ uit België of een bijzondere selectie van bio en fairtrade producten.

Het bijzondere is niet alleen de selectie, maar ook de prijs. Doordat de koffie in België een lagere btw heeft dan die in Duitsland, is de koffie in België veel goedkoper.

En het gaat daarbij niet om tijdelijke aanbiedingen maar om continue aanbiedingen.

Interessante wetenswaardigheden over koffie. Wat oma altijd al wist

Uit recente onderzoeken blijkt dat koffie goed is voor de gezondheid.

Steeds meer onderzoeken wijzen uit dat koffie een positief effect op de gezondheid heeft en dat het risico op een hartinfarct, herseninfarct, diabetes door het drinken van koffie een beetje lager wordt.

De consumptie van koffie verlengt de levensduur

Koffieliefhebbers leven langer. Dat klinkt te mooi om waar te zijn. Toch komen daadwerkelijk wetenschappers van de Amerikaanse overheid tot deze conclusie. In een recent gepubliceerde studie hadden ze onderzocht hoe de regelmatige consumptie van koffie de sterfelijkheid beïnvloedt. Aangetoond werd dat het nuttigen van koffie de levensduur een klein beetje verlengt. Ook heeft coffeïne een beschermende werking tegen Alzheimer en Parkinson. 

Bij dierproeven bleek dat coffeïne een beschermende werking tegen Alzheimer had. Als onderzoekers muizen, die leden aan Alzheimer, water gaven met coffeïne erin, verbeterden de symptomen van deze al zieke muizen. Het bonendrankje schijnt ook het risico om Parkinson te krijgen, te verlagen. In elk geval krijgen koffiedrinkers minder snel  Parkinson, dan mensen die geen koffie drinken, zoals verschillende onderzoeken aantonen. Bij dierproeven bleek ook dat coffeïne ervoor zorgt dat zenuwcellen minder snel afgebroken worden. 

Dus lieve koffiedrinkers, geniet van je kopje koffie!

Wekelijkse Koffie aanbieding

Infos en de laatste koffieprijzen: