Belgische chocolade

"We moeten de aarde redden; het is de enige planeet met chocolade!

Chocolade is meer dan een stimulerend middel omdat het de zenuwen kalmeert, de gezondheid met mate bevordert en kinderen en grootouders bevalt.

En als je echt van goede chocolade wilt genieten, moet je naar België komen.

Want dit kleine landje heeft de langste chocoladetraditie en het meest gevarieerde en hoogwaardige aanbod. De reden hiervoor ligt in de geschiedenis en door de vele kleine fabrikanten die elkaar willen overtreffen.

In de loop der eeuwen heeft België een uitstekende reputatie opgebouwd in de kunst van het maken van chocolade. Het begon allemaal in de 17de eeuw in Gent. Vandaag telt België meer dan 320 "chocolaterieën" en produceert het meer dan 725.000 ton chocolade per jaar. Vier belangrijke uitvindingen markeren de geschiedenis van de Belgische chocolade: de uitvinding van de praline en de ballotin, de introductie van de chocoladepasta en de ontwikkeling van het transport van vloeibare chocolade.

In 1912 vond Jean Neuhaus Jr. de praline uit, de eerste chocolade met een zachte vulling. In 1915 ontwikkelde zijn vrouw de eerste "Ballotin", een edele doos waarin de pralines werden verpakt. En dit succesverhaal heeft zich sindsdien voortgezet.

In de GrenzGenuss direct aan de Duits-Belgische grens in Losheim/Eifel vindt u niet alleen goedkope koffie of de zeldzame Belgische speciaalbieren of de heerlijke Belgische rijstdeegjes; hier vindt u ook een echte Eldorado voor chocoladeliefhebbers. Een waar chocoladeparadijs. In de Belgische supermarkt DELHAIZE vindt u een oneindige chocolade schap met alle bekende merken zoals Cote d´or, Callebaut of Jacques.

En natuurlijk zijn ook de kleine bedrijven vertegenwoordigd. In het chocoladeschap zijn er in alle varianten en vormen, dozen en geschenkverpakkingen die iedere ontvanger echt in verrukking brengen.
En als u uw pralines individueel wilt kiezen, vindt u ze in het OldSMUGGLER Café-Bistro. Hier is er een speciale pralinebalie waar elke klant individueel zijn favorieten kan kiezen.
De GrenzGenuss biedt niet alleen iets voor de kenners. Er is een rijk kunst- en cultuuraanbod, verschillende tentoonstellingen nodigen uit tot verwondering en verblijf.

Voor info en actuele prijzen kunt u hier bellen: